Breekoever Landsmeer,

Stedebouwkundigplan.

team: studio Stephan Schagen en Karel de Boer.


Vogelvlucht Landsmeer Breekoever
appartementeaan het water
Appartementen aan het water in het groen
Plan uitbreiding Breekoever Landsmeer
Typologie plattegronden en doorsneden Landsmeer

Wonen aan het water van Landsmeer,

De Breekoever is een dorpsuitbreiding van Landsmeer. Op uitnodiging van het bewonerscollectief Breekoever hebben wij een alternatief plan gemaakt voor de laatste fase van de uitbreiding.  

 

Het uitgangspunt bij het schetsen van het plan voor de Breekoever was om te allen tijde de relatie met het water, die zo kenmerkend is voor de plek, te behouden en waar mogelijk te versterken. Bewegend door de wijk zou men terloops verschil­lende aantrekkelijke uitzichtpunten tegen moeten komen. De oplossing waar we in samenspraak met buurt voor gekozen hebben is om een aantal woongebouwen in een parkachtige omgeving te situeren. Deze parkwoningen hebben geen of weinig eigen tuin maar delen de openbare ruimte. Hierdoor blijft er ruimte over voor gemeenschappelijke gebruik

 

Er is gekozen voor een ontwerp met zogenaamde “urban villa’s”, een typologie waarbij meerdere appartementen in één heldere vorm zijn geplaatst. De relatie met het landschap is hierbij erg belangrijk.  Tussen de drie gebouwen zijn de zichtlijnen naar het water toe vrijgehouden worden. De volumen van de woongebouwen zijn in overeenstemming met de bestaande woningen. Steigers versterken de relatie met het water en bieden toegevoegde waarde voor de hele buurt.

 

Voor meer informatie over dit of andere projecten van studio Stephan Schagen kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Studio Studio Stephan Schagen kun je ook volgen op Instagram. "een klein platform voor de fascinatie van een plek"

 

Terug naar projecten

 

P>