saint malo zwembad zee

Stephan Schagen.

Studio STEPHAN SCHAGEN is opgericht door Stephan Schagen in 2007 en is gevestigd in een oude verffabriek te Zaandam.
Stephan Schagen is opgegroeid in Callantsoog en studeerde architectuur aan de academie van Bouwkunst te Amsterdam. Daarnaast was hij werkzaam als architect bij SILO-architecten en later bij office WinHov (Wingender Hovenier architecten). In 2007 richtte hij het bureau "Stephan Schagen architect" op het huidige "studio Stephan Schagen".

 

De ruimte, de tijd en de architectuur.
Als architectenbureau positioneren wij ons breed binnen het vakgebied. Centraal in het werk staat de relatie tussen het object, de architectuur en het landschap. We noemen dat “het detailleren van het landschap”. Om grip te kunnen krijgen op de schaal van het landschap tot die van het detail, werken we met heldere en uitgesproken concepten. Deze concepten bevinden zich vaak op de grenzen van het vakgebied.

Ons ideale proces is een proces waarbij het ontwerp de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen tot een vanzelfsprekende en eigen creatie.  Met zorg brengen wij context, vorm, functionaliteit en de ontwikkeling van een duurzame en eerlijke detaillering samen tot een gebouw of sculptuur.

Wij werken aan duurzame projecten met een voorliefde voor ecologische bouwmaterialen. Hiermee zetten we ons in voor de lange termijn belangen van de aarde en al haar bewoners.

 

 

fig. Getijde zwembad Saint Malo (Frankrijk)

P>