McBrien House.

Verbouwing renovatie Javastraat AMSTERDAM

team: studio Stephan Schagen


Een verbouwing.

In Amsterdam aan de Javastraat kunnen mensen een casco gerenoveerde woning kopen. De woning moet daarna naar eigen wensen worden ingevuld. Voor drie van deze appartementen hebben wij een woning ontwikkeld waar licht en ruimte de leidraad vormt voor het ontwerp. De woningen zijn van het type maisonnette. Dit betekent dat een appartement twee verdiepingen heeft.

 

De drie appartementen zijn voor verschillende opdrachtgevers ontwikkeld en zijn daardoor variaties op het zelfde thema. De appartementen aan de bovenzijde hebben een dakterras. Daglicht komt door daklichten en de trapgaten diep het appartement binnen. De woonverdieping is boven de slaapverdieping gelegen en is na het dakterras het hoogste punt van het gebouw. Door bijna al het programma in de eerste verdieping te plaatsen is er een lege verdieping overgebleven voor de woonkamer en de keuken.

 

Het Mcbrien House

Op de eerste en tweede verdieping bevind zich het Mcbrien House dat ingeklemd zitten tussen de op de bijgaande grond gelegen winkelruimte en het hoger gelegen appartement. Laag gelegen appartementen in een Amsterdamse straat als de Javastraatzijn vaak donker door de lage ligging in het straatprofiel. Door het grote trapgat en de bijna transparante lichte witte trap komt het licht vanuit de hoger gelegen verdieping ver de woonruimte binnen. Het appartement krijgt hierdoor een onverwacht licht inval. De twee verdieping zijn op een prettige manier met elkaar verbonden. Ook bij dit appartement is de woon/keuken verdieping een grote ruimte en bevinden alle overige functies zich op de tweede verdieping.

 

Voor meer informatie over dit of andere projecten van studio Stephan Schagen kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Studio Studio Stephan Schagen kun je ook volgen op Instagram. "een klein platform voor de fascinatie van een plek"

 

Terug naar projecten

P>