Villa Veul

Nieuwbouw vrijstaande woning, Anna Paulowna polder , kop van Noord Holland

Team: studio Stephan Schagen en Karel de Boer


architect anna paulowna Noord Holland
architect anna paulowna

Levensloop bestendig wonen in de Anna Paulownapolder.

Aan de rand van de Anna Paulowna polder heeft studio Stephan Schagen in nauwe samenwerking met Karel de Boer een levens loop bestendige woning ontworpen. De woning is gebouwd midden in het weidse bloembollenlandschap en staat op een nieuw aangelegde terp.

 

De woning is verticaal georiënteerd en is ontworpen met de lift als centrale basis. Door de woning deels in de terp op te nemen ontstaat er een situatie waarbij de eerste twee lagen grond gebonden zijn. De open gewerkte terp geeft de woning een natuurlijke plek in het landschap en bied bescherming tegen de altijd aanwezige wind.

 

De plattegronden zijn ruimtelijk opgezet en zijn sterk gericht naar buiten.  Op de tweede verdieping bevind zich de woonkamer. Vanuit de woonkamer heb je een fantastische uitzicht over de polder en kijk je zelfs over de zuiderdijk de aangrensende polder "Zijpe" in.  Op de eerste verdieping vind je de slaapkamer en badkamer. Deze verdieping heeft een sterk privaat karakter en sla je gevoelsmatig over bij het bestijgen van de trappen. Op de begane grond is een grote werkkamer en een bescheidde appartement voor gasten en in een latere fase eventuele mantelzorg.

 

 

Voor meer informatie over dit of andere projecten van studio Stephan Schagen kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Studio Studio Stephan Schagen kun je ook volgen op Instagram. "een klein platform voor de fascinatie van een plek"

 

Terug naar projecten

P>